Usein kysytyt kysymykset

1. Myymässä tavaraa

Miten myynti tapahtuu palvelussamme?

Myymme kanssasi. On tärkeä ymmärtää, että palveluumme ei kuulu tavaran siivous, entisöinti tai korjauspalvelu. Valokuvausta varten pienen tahranpoisto tai pölyt tavarasta poistamme, mutta sohvan tekstiilipesu tai pöydän jalkojen kiristys ei sisälly normaaliin palveluumme. Myymme tavarat luovuttamassasi kunnossa, jolloin onkin hyvä ymmärtää -> siisti, ehjä ja toimiva tavara myy nopeammin ja korkeampaan hintaan kuin likainen tai pienvikainen.

Osa likaisista määritellään käsittelyssä roskaksi. Käytetyn tavaran ostaja odottaa käytetyn tavaran olevan käyttökelpoista. Tavaran entisöijiä ja korjaajia on vähemmän liikkeellä, eivätkä hekään ole valmiita maksamaan tavarasta, jota pitää työstää merkittävästi.

Myynnillä on mekaniikka. Olemme kierrättäjä, joten asetamme reilun lähtöhinnan tavaralle, parhaan arviomme mukaisesti. Mikäli tavara ei myy, laskemme sen hintaa, kunnes ostaja löytyy. Tavaran lähtöhinta perustuu parhaimpaan ymmärrykseemme; mikä tavara on sekä tavaran laadusta ja kunnosta. Arvotavaroissa käytämme asiantuntija-tukea.

Myönnämme, että virheitä sattuu, koska käsittelemme satoja, hyvin erilaisia, eri ikäisiä tavaroita viikossa. Apusi tässäkin on tarpeen; Mikäli sinulla on tavaroiden historiatietoja, mallimerkki tai alkuperäinen hinta ja ikä tiedossa, ne auttavat meitä määrittämään hinnan tarkemmin.

Mikäli tavaralle ei löydy ensimmäisten viikkojen kuluessa ostajaa, niin lähdemme asteittain laskemaan tavaran hintaa, kunnes se saadaan myytyä. Mikäli tavara ei jostain syystä myy eli markkina sen “hylkää”, kierrätämme sen asianmukaisesti ja omakustanteisesti. Myynti pyritään toteuttamaan kolmen kuukauden kuluessa.

*Tiedoksi: Myyntikelpoisista tavaroistamme, joiden lähtöhinta on 50€ tai enemmän, noin 96% on tähän mennessä saatu palvelussamme myytyä.

Missä myytte tavaroitani?

Myymme monikanavaisesti. Olemme tehokas kierrättäjä ja siihen on syynsä. Käymme kaikki myyntiin tulevat tavarat läpi käsittelyssämme ja hyväksymme myyntiin vain ne tavarat, joiden myyntiin erikoistumme, mm vaatteita emme myy.

Käytämme myynnissämme useita myyntikanavia; oma nettikauppa, tori.fi, facebook, huutokauppakumppanimme Hagelstam, suorat kontaktimme sekä myymälä. Lisäksi ostajat saavat meiltä helpot palvelut ostoa varten; kotiinkuljetus, toimitukset, osamaksu sekä luotettavan kauppakumppanin, joka tarkastaa, hinnoittelee ja uutta myytävää tavaraa jatkuvasti kauppapaikoilla.

Kierrätys on arvonlisäverotonta toimintaa, maksatteko veroja toiminnastanne?
Kuluttajalle tavaramyynti on arvonlisäverotonta. Tavararahaksi Oy:lle ei. Maksamme myyntituotosta valtiolle 24% alv:n eli, jos tavara myydään 100€:lla, sinulle tilitetään 50€ ja meidän 50€:n osuudesta maksamme 24% alv. Myynnin alv ei ole vähennyskelpoista, joten tästä syystä sitä kutsutaan marginaaliverolliseksi myynniksi. Maksamme lisäksi muut, normaalit yritystoimintaan liittyvät verot ja maksut. Emme ole järjestö tai hyväntekeväisyystoimija, joten kannattava kierrätysliiketoiminta on kaiken tavoitteena.
Mitä tavaroita hyväksytte myyntipalveluunne?
  • Huonekalut (ei huonekalujen osia esim. Pöydän jalka, sängyn päätypala)
  • Kodinkoneet (siistittävä ja irroitettava ennen myyntiin
   luovuttamista)
  • Elektroniikka (ehjä ja toimiva, sähkövikaisia/itse korjattuja emme hyväksy)
  • Kodin sisustustavarat (Jos määritämme hinta-arvion alle 5€ eli vähäarvoinen pientavara, siitä ei kerry myyjätilille myyntiä)
  • Kodin pientavarat, kuten
   keittiölaitteet, työkalut, astiastot (Jos määritämme hinta-arvion alle 5€ eli vähäarvoinen pientavara, siitä ei kerry myyjätilille myyntiä)

  • Vapaa-ajan tarvikkeet, harrastustarvikkeet ja -välineet (ei vaatteita)
  • Design ja taide (Taulut, lasitaide, keramiikka)
  • Arvometalli (hopea, kulta yms) (Käytämme ammattiarvioijaa apuna määrityksissä)
  • Yritysten toimistotavaroista, keittiökokonaisuuksista tms. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme
Mitä tavaroita ette hyväksy myyntipalveluunne?
  • Likaiset tavarat. Palveluumme ei kuulu siivous, tekstiilipesu tai entisöinti, vaan myymme tavarat luovuttamassasi kunnossa. Koska meillä ei ole mahdollisuutta puhdistaa tavaroita esim. Sohvat, sängyt, astiat, kaapit, kodinkoneet -> likaisina ne usein päätyvät hylätään käsittelyssä ja luokitellaan jätteeksi. Second hand tavaroiden ostajat eivät osta likaista tavaraa. Kuvausta varten teemme pienen pintapuhdistuksen/ehostuksen.
  • Vaatteet ja tekstiilit (mukaan luettuna perusmatot, patjat, verhot yms). Ryijyt sekä arvomatot (itämaiset matot tms) hyväksymme myyntiin sekä sängyn runkojen mukana tulevat, puhtaat patjat.
  • Puretut tavarat / osissa olevat (mikäli kokonaisuudesta ei ole selkeää myyntiin sopivaa kuvaa sekä rakennusohjeita. Vaihtoehtoisesti voimme koota tavaran kuvausta varten. Kokoamistyön hinta 24€/h vähennetään myyntituotosta)
  • Iso vaatekaapit, kaapistot, kirjahyllyt, vitriinikokonaisuudet tms, jotka valmistettu lastulevystä tai osaksi kiinteitä asunnossa. Usein näitä ei pysty siirtämään kokonaisina, eivätkä ne säily ehjinä siirroissa ja varastoinneissa.
  • Kirjat, dvd:t, cd, lp, vhs, kasetit yms äänitteet. Viemme ne pois, LP:t veloituksetta, muista äänitteistä veloitamme jätekulujemme mukaisesti kustannuksen kuutioina.
  • Kodin käyttötavaroita (ruokatarvikkeet, pesuaineet, lääkkeet, hajuvedet, öljyt tms). Sisustukseen liittyvä tavara hyväksytään, mikäli se on käyttämätön.
  • Remonttitarvikkeet (osat, tarvikkeet, kaakelit, maalit tms). Voimme viedä mukana, veloitus jätekulujen mukaisena.
  • Voit kysyä meiltä ennen noutoa, jos olet epävarma luokittelemmeko tavarasi myyntikelpoisiin. Jos kyse on tavaran kuntoluokituksesta, niin siihen emme voi vastata etukäteen. Vasta käsittelyssä tavara kuntoluokitellaan ja määritellään hinta-arvio ja sen kuntoluokitus.
Mitä tavaroita hylkäätte usein käsittelyssänne?
  • Käsittelyssä hylätty tavara tarkoittaa ettei sillä ole myyntiarvoa kategorian, kunnon tai menekin vuoksi. Hylätty tavara kierrätetään suoraan asianmukaisesti. Kierrätyskumppaninamme käytämme Delete Ympäristöpalveluja. Tavarasta merkitään kierrätyskulut asiakastilille, kulu vähennetään myynnin tuotosta.
  • Vialliset huonekalut, joissa ei ole entisöintimahdollisuutta. Esimerkiksi pinnoitetut huonekalut (pöydät, lipastot, senkit), joissa pinta rikkoutunut. Näiden tavaroiden myyntihinta jää niin alhaiseksi, vaikka runko muuten olisi ehjä. Suosittelemme niiden lahjoittamista / antamista. Mikäli tavara on täyspuinen, se usein päätyy myyntiin, koska puun pystyy vielä käsittelemään (maalaus, hionta, lakkaus).
  • Likaiset tavarat ja kodinkoneet. Hajuhaittainen jääkaappi tai likainen pesukone ei kelpaa uudelle ostajalle. Koska palveluumme ei kuulu tavaroiden puhdistaminen (puhdistus on luovuttajan vastuulla), menee likainen tavara usein jätteen puolelle. Käytetyn tavaran ostajat eivät osta likaisia tavaroita. Merkitsemme ne jätteeksi ja vähennämme myynnistä jätekulun.
  • Sähkölaitteet, joissa teippikorjaus johdossa. Viallisia sähkölaitteita emme voi myydä. Vastuu viasta on myyjällä, joten emme voi ottaa riskejä viallisten sähkölaitteiden kanssa.
  • Hyväkuntoiset puun väriset tai tummalla pinnalla olevat lipastot, kaapistot ja hyllyköt (erityisesti lastulevystä). Näiden ns. perushuonekalujen myyntihinta jää niin matalaksi, että kierrätämme ne usein suoraan. Tori.fi ”annetaan” on täynnä vastaavia tavaroita ja se kertoo niiden kysynnästä. Suosittelemmekin kaikille vilkaisemaan Tori.fi annetaan valikoima, sieltä näkee suoraan millaisilla tavaroilla ei ole myyntiarvoa.
Minulla on kuolinpesä selvitettävänä ja asunnossa on suuri määrä irtaimistoa. Haluaisin myyntiinne kaikki myyntikelpoiset, mutta ensin minun pitää selvittää koko irtaimistosta mikä kelpaa myyntiin ja mikä ei. Miten voisitte auttaa?

Saat Tavararahaksi palvelun avulla erinomaisen avun vaikeaan tilanteeseesi.

 • Voit tilata kattavan Sorttaus-lisäpalvelumme, jossa käymme läpi myyntikelpoisen ja -kelvottoman puolestasi. Suosittelemme, että viet asunnosta ensin itsellesi tärkeät tavarat pois, jonka jälkeen voimme aloittaa työn.
 • Valikoimme myyntikelpoisen tavaran palveluumme ja pakkaamme sen.
 • Kierrätettävät viemme saman tien pois.
 • Myyntikelpoiset käsittelemme tiloissamme ja myymme puolestasi.
 • Sorttauspalvelumme työveloituksen 35€/h sekä jätekulut 55€/m3 vähennämme myyntituotosta, joten sinulle ei aiheudu lisäpalvelustamme mitään laskutettavaa kulua.
 • Käymme ennen noutopäivää yhdessä kanssasi tilanteen läpi, jossa määrittelemme aikataulut ja arvioimme tavaramäärän sekä sen lajittelun.
 • Kiinteistön koosta ja tilanteestanne riippuen sorttaustyön arviokesto on noin 1-3pv, jonka jälkeen irtaimisto on viety.
Olen myynyt tavaraeräni kauttanne, miksen ole saanut vielä rahaa?

Kirjaudu asiakastilillesi ja voit sieltä katsoa myyntisi ajankohtaisen tilanteen ja katsoa tilillesi kertyneen summan. Voit pyytää tuon summan tilityksen yhdellä painalluksella. Tilitykset tehdään kerran kuukaudessa.

Minulla on myynnissä tavaraa kauttanne. Myyntiaika 3kk on täynnä ja ehtojenne mukaan myynti päättyy nyt, meneekö loput tavarani roskiin vai mitä tapahtuu?
 • Myynnin tavoiteaika on 3kk. Suurin osa tavaroista on yleensä silloin myyty. Taide- ja arvotavara myy yleensä hitaammin. Mikäli tavaraeräsi on ollut pieni, teemme 3kk jälkeen lopputilityksen ja loput tavarasi kierrätämme eli myymme alhaiseen hintaan kirpputorilla tai kierrätämme jätteenä. Sinulle ei aiheudu tästä kuluja.
 • Mikäli tavaraeräsi on ollut iso ja myymättä on vielä paljon tavaraa, olemme yhteydessä ja sovimme jatkosta kanssasi. Voimme jatkaa myyntiä, voimme kierrättää tavarat tai voit myös noutaa ne halutessasi takaisin.
Haluan myydä muutaman hyvän, ehjän tavaran kotoani, mutta haluaisin eroon myös myös tietyistä muista turhista tavaroista. Mitä maksaa, että viette kaiken, mitä haluan pois?
  • Noutomme ei maksa mitään, kunhan sinulla on noin 5-10 myyntikelpoista tavaraa luovutettavana. Myyntiarvo per tavara saisi olla noin 30-50€/tavara vähintään. Yksittäisten tavaroiden osalta kannattaa harkita tavaran myymistä itse.
  • Samalla noudolla otamme mukaan muutkin tavarat, jotka haluat vain kierrättää. Jos kyseessä on esim. vähäarvoinen sisustustavara, niin se menee myyntiin kirpputorillemme tai lahjoitetaan eteenpäin. Jos taas haluat päästä eroon viallisesta/likaisesta tavarasta, niin viemme sen pois, kierrätämme asianmukaisesti ja tilillesi merkitään jätekulu, joka vähennetään myyntituotostasi. Laskuja emme lähetä.
Miksi tarvitsisin palveluanne, miksen myisi itse tavaroitani?
  • Meidän erikoisuutemme on tarjota kattavat kierrätyspalvelut. Palvelu, joka auttaa tavaroiden myynnissä ja myyntikelvottomien tavaroidesi kierrättämisessä samalla kertaa ja reilulla tavalla. Viemme halutessasi kaiken pois – myymme sen mitä voimme ja osaamme, loput kierrätämme asianmukaisesti.
  • Yrityksenä saamme usein tavarastasi hieman paremman hinnan kuin yksityisenä saat. Ostajalle tarjotaan palveluita (kuljetus, kasaus) ja lisäksi helppo ja luotettava paikka ostaa tavara. Lisäksi, koska myymme monikanavaisesti, näkee tavaran useampi ostaja, näin saamme myyntikelpoiset tavarat tehokkaasti myytyä.
  • Jos sinulla on vain yksittäisiä tavaroita, suosittelemme usein niiden myymistä itse, se on nopein ja helpoin tapa. 
  • Jos sinulla taas on enemmän tavaroita ja arvostat palvelua, joka noutaa tavarasi pois, lajittelee ja hinnoittelee tavarat, tekee myynti-ilmoitukset, hallinnoi asiakaspalvelun sekä myy tavarasi pois tilittäen sinulle 50% myyntihinnasta, niin olemme ratkaisusi. Teemme ison työn puolestasi ja kiireidesi keskellä sinä teet hyvää laittamalla hyvät tavarat kiertoon.
Minulla on pesukone kotona, mutta siinä on vika ja se ei pyöri. Uskon, että sen voi korjata helpolla ja siitä saisi hyvän rahan. Korjaatteko tavaran ennen myyntiä?

Palvelumme ei sisällä korjaus tai entisöintityötä. On hyvä huomioida, että myymme myyntiin luovuttamasi tavaran siinä kunnossa, miten sen luovutat. Vialliset tai likaiset tavarat luokittelemme jätteeksi ja niistä aiheutuu tilillesi jätekulu.

Minulla on design pöytä kotona, siinä on reilusti kulumaa pinnoissa. Uskon, että sen voi korjata helpolla ja siitä saisi hyvän rahan. Entisöittekö tavaroita?

Emme entisöi tavaroita. Myymme design pöytäsi siinä kunnossa, missä sen meille luovutat. Riippuen tavaran kunnosta ja kyseisen designin kysynnästä arvioimme tavaralle hinnan ja myymme sen siinä kunnossa, jossa saamme sen käsittelyymme.

Tilitätte tavaran myyntihinnasta minulle 50% ja teille jää 50%. Mielestäni saatte paljon
  • On hyvä ymmärtää, että teemme kierrätyspalvelua, jossa meidän 50%:in osuudellamme pitää pystyä tarjoamaan liiketoimintamme palvelut. 
   • Kaikesta myynnistä maksamme 24% ALV:n osuudestamme valtiolle veroina, 
   • Jäljelle jäävällä osuudella maksamme tilojen vuokrat, kuljettajien, kantajien, asiakaspalvelun ja käsittelijöiden palkat, ajoneuvon kulut sekä muut yritystoimintaan liittyvät kulut. 
   • Esimerkiksi 100 € myynnistä sinä saat 50€ verottomana, meille jää 50€ osuus ja alv:n jälkeen n.40€. 
  • Lisäksi on hyvä ymmärtää, että palvelu, jonka tarjoamme on erittäin työvoimapainotteista – käsiä ja jalkoja tarvitaan paljon tavaroiden siirtelyyn ja varastointiin. Voitkin ajatella, että kierrättämällä kauttamme kerrytät myös yhteisiä verorahoja ja meitä työllistämään työvoimaa, kun kasvamme. Kierrätys on täysin Suomalainen palvelu 🙂

2. Ostamassa tavaraa

Miten käsittelette myynnissä olevat tavarat?
Tavararahaksi noutaa ja myy asiakkaidemme tavaroita heidän puolestaan. Tarkastamme tavarat pintapuolisesti ja myymme harkintamme mukaan myyntikelpoiseksi luokiteltuja tavaroita. Emme entisöi, siivoa tai pese tavaroita. Kuntohuomioissa mainitsemme kaikki käsittelyssä havaitsemamme virheet/erikoisuudet.
Haluan ostaa teiltä isokokoisen/raskaan tavaran, mutta minulla ei ole pakettiautoa. Miten toimin?
 • Kuljetuspalvelumme toimii pääkaupunkiseudulla helposti ja edullisesti. Tuomme kotiovellesi tai vaihtoehtoisesti sisälle asti ostamasi tavaran kotiinkuljetushinnoin. Löydät vaihtoehdot nettikaupasta ostaessasi. Mikäli samalla haluat päästä eroon vanhasta isosta tavarastasi, voit ostaa kierrätyspalvelun samalla. Tuomme uuden Second Hand tavarasi ja viemme vanhan pois.
 • Jos asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Käytämme Matkahuollon palveluita ja joskus kuljetus onnistuu myös 200km säteellä.
Asun pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja haluan ostaa teiltä tavaran, miten toimin?
 • Voit ostaa sen suoraan nettikaupasta Matkahuollon toimituksella. Mikäli tavarassa ei ole toimitusvaihtoehtoa, voit ostaa sen noutoon ja ottaa sen jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme ja sopia toimituksen. Isoissa tavaroissa käytämme Matkahuollon lavarahtia, joten asiakaspalvelumme arvioi hinnan toimituksellesi.
Haluan ostaa teiltä monta tavaraa kuljetettuna kotiin pk-seudulla, miten kannattaa toimia?
 • Osta ne samalla kertaa ja toimitamme ne yhdellä maksulla. Oma kuljetuspalvelumme pääkaupunkiseudulla tuo kotiisi kaiken ostamasi yhdellä toimitusmaksulla. Pakettitavaroissa paketin koko kasvaa, mitä useampi tavara on mukana, joten ostamasi tavaramäärä vaikuttaa paketin kokoon. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos olet epävarma tai et saa tilausta läpi nettikaupassa.
Onko ostamallani tavaralla takuuta?
 • Tavaroilla ei ole takuuta, mikäli sellaisesta ei ole mainintaa myynti-ilmoituksessa.
 • Annamme tavaroillemme toimintatakuun, jollei ilmoituksessa ole toisin ilmoitettu. Testaamme lähtökohtaisesti kaikki sähkölaitteet ja niiden toimivuuden. Ilmoitukseen kirjoitetaan, mikäli laitetta ei ole testattu, tällöin yleensä myös hinta on alempi. Mikäli tavara ei toimi käytössä, niin sen voi palauttaa myymäläämme ja palautamme rahasi 14vrk sisällä.
 • Käytetyillä tavaroilla ei lähtökohtaisesti ole palautusoikeutta, ne myydään sellaisenaan. Me kuitenkin testaamme laitteiden toimivuuden ja rungot, joten mikäli tavara on viallinen palautamme rahasi. Jos olet ostanut kotiinkuljetuksen tavaralle, niin kuljetuskustannusta emme hyväksy palautukseen.